Talentmix = DOEN

Groep 7/8 bewust maken van talent

Het pakket Talentmix bestaat uit 3 onderdelen: de handleiding, het Doeboek voor leerlingen en de website met de Talentmixtest. Hiermee kunnen de leerlingen een eerste stap zetten in het ontdekken van hun talent. Een activerend én direct toepasbaar project voor groep 7/8. DOEN!

 • Een compleet en interactief project

  Wil jij in de bovenbouw werk maken van Talentontwikkeling? Talentmix is een compleet pakket waarbij leerlingen zich bewust worden van hun talent en deze kennis gaan toepassen in activiteiten. Met een kleurrijk Doeboek worden de leerlingen aan het denken én aan het werk gezet. In de handleiding vind je allerlei lessuggesties om dit project eenvoudig verder vorm te geven. Met het bestellen van een Talentmix Startpakket ontvang je een set van 25 Doeboeken (extra exemplaren per 5 stuks te bestellen), een handleiding en een activatiebrief voor de online leerkrachtomgeving.

 • Inclusief Talentmixtest (onbeperkt aantal leerlingen)

  In de online leerkrachtomgeving vind je een wachtwoord waarmee leerlingen in kunnen loggen op de Talentmixtest. Leerlingen kunnen anoniem de test maken, dus geen gedoe met licenties of invoeren van leerlingnamen. De test is tegelijkertijd op meerdere computers of tablets voor een onbeperkt aantal leerlingen te gebruiken. De uitslag van de Talentmixtest kan toegepast worden in allerlei andere activiteiten.

 • Werken aan 21e eeuwse vaardigheden

  De wereld is in hard tempo veranderd, o.a. in de manier waarop we omgaan met het verwerken van informatie en hoe we samenwerken. Deze verandering vraagt om het verwerven van nieuwe vaardigheden. Door te werken met Talentmix geef je heel concreet vorm aan de 21e eeuwse vaardigheden ‘zelfregulering’ en ‘samenwerken’. Lees meer over de achtergrond van Talentmix.

 • Support voor de leerkracht

  Vele jaren praktijkervaring in het basisonderwijs zijn samengebracht in de ontwikkeling van Talentmix. Je kunt er dus op rekenen dat je echt zo aan de slag kunt. Talentmix is een praktijkgericht project dat eenvoudig te integreren is in het lesprogramma van groep 7 of 8. Gedurende 3 weken besteed je een aantal uren per week aan dit project. Via de activatiebrief die je bij het Startpakket ontvangt maak je eenmalig een account aan op de website om toegang te krijgen tot de leerkrachtomgeving van Talentmix. Hier vind je allerlei extra handreikingen om met Talentmix in no time een succesvol project neer te zetten!

Uit het Doeboek:

Nadenken over talenten, jouw eigen levensverhaal, interviews met volwassenen en dromen over de toekomst…

Schrijf nu in en je kunt binnen enkele dagen met Talentmix aan de slag! 

De Talentmixtest

Hoe worden kinderen zich bewust van hun talent? Door hier woorden aan te geven, er over van gedachten te wisselen én ze toe te passen. De Talentmixtest vormt daarom een belangrijk onderdeel van dit project. Vanuit de leerkrachtomgeving kun je een onbeperkt aantal leerlingen de test af laten nemen. Dit doe je door het geven van de juiste url en het wachtwoord. Meerdere leerlingen tegelijk kunnen de test doen. Na het beantwoorden van de testvragen krijgt de leerling zijn of haar persoonlijke Talentmix in beeld. Deze bestaat uit 5 talenten. In het Doeboek staan alle beschrijvingen van de talenten met daarbij een pluspunt en een aanbeveling. Een uniek middel om het gesprek aan te gaan!