Gebruik van de Talentmixtest

Je kunt meerdere leerlingen tegelijk de Talentmixtest laten maken. Hieronder staat beschreven hoe de test werkt en vind je de inloggegevens.

  • De leerling gaat naar www.talentmix.nl/test
  • Het huidige wachtwoord is ph40sh48 (let op: Het wachtwoord wijzigt regelmatig. Het actuele wachtwoord vind je altijd op deze pagina.)
  • Er worden geen gegevens opgeslagen!

Uitleg test

Stap 1: Afname test

De leerling krijgt een serie van 48 meerkeuzevragen. De tijdsduur van de afname is ongeveer 10-20 minuten. Benadruk dat het belangrijk is om het antwoord te kiezen dat het best bij je past.

Stap 2: Het resultaat

Na de laatste vraag wordt de leerling direct doorgestuurd naar het resultaat (zie onderstaande afbeelding). Van de 18 aanwezige talenten wordt de top 5 zichtbaar. De leerling schrijft de top 5 meteen op in het Doeboek. Let op: Deze testafname is anoniem. Er worden geen gegevens opgeslagen.

Stap 3: Verwerking test

De leerling knipt uit het Doeboek de 5 profielen die op hem of haar van toepassing zijn en plakt deze op het persoonlijke overzicht in het Doeboek.

Aandachtspunten

  • Bij leerlingen die moeite hebben met lezen, mogen de vragen door een ander voorgelezen worden.
  • De uitslag is een indicatie. Het is een hulpmiddel om in gesprek te gaan over het talent van de leerling. De Talentmixtest is niet bedoeld als registratiesysteem.
  • Gelijkwaardigheid is een belangrijke waarde van dit project. Iedere leerling heeft een score van 5 talenten in een bepaalde volgorde. Benadruk in de bespreking het unieke karakter. Zelfs als twee kinderen hetzelfde profiel hebben zullen ze dit op hun eigen manier toepassen, omdat ze een andere achtergrond (ervaring) hebben.